De start van een nieuw jaar brengt altijd een hoop met zich mee. Opluchting, frustratie en bovenal: een dikke, vette kater (inclusief honger naar mexicano’s). Mijn Instagram feed loopt over van de terugblikken, zelfreflecties en verwachtingen voor het jaar dat komen gaat. Dromen worden gedeeld, doelen uitgesproken. Een van de mijne? Vegetariër worden, zet die mexicano’s dus maar uit je hoofd. 

Maar wat nou als je eigenlijk helemaal niet weet wat je wilt (behalve vegetariër worden dan)? Niet weet waar je jezelf ziet over een jaar? 2020, als vage stip aan de horizon. Nou, welkom bij de club. Sommige noemen het de millennial vloek, anderen de quarterlife crisis. Wat je er ook van maakt: it’s in full swing. Maar samen komen we eruit, jij en ik. Vandaag deel 1 van ongetwijfeld meer. 

Verwachtingen bijstellen

Vroeger dacht ik op mijn 25stemijn leven wel op orde te hebben. Een vaste baan, een koophuis inclusief kat (genaamd George), getrouwd, misschien zelfs een kind of twee. Want ja, dat alles hadden/waren mijn ouders ook op die leeftijd. 

Inmiddels piep ik wel anders en ril ik bij de gedachte aan een huwelijk, laat staan kinderen, alleen al. Ik heb andere prioriteiten, nieuwe passies (al ben ik nog zoekende) en bijbehorende doelen (ook heel hard zoekende, waar is m’n verrekijker?). De vraag: links of rechts? In ieder geval niet achteruit, maar volle kracht in de 6eversnelling de bocht om. Je zou bijna denken dat die quarterlife crisis echt bestaat.

Mijn plan de campagne

Want zonder plan kom je nergens. Dit jaar zal voor mij dan ook in het teken staan van balans en groei. Fysiek (op het gebied van sport dan hè, want groter word ik helaas niet meer), mentaal (een hele belangrijke), persoonlijk en professioneel (“later als ik groot ben” komt inmiddels akelig dichtbij). 

In plaats van te denken in later, in “ergens komend jaar”. Denk ik in “nu”. Ik denk ik volgende stappen. Met letterlijk een gedachte erachter. Niet zomaar iets doen, gewoon omdat het leuk is. Verder denken. Die volgende stap zetten. Of misschien stiekem een stapje terug, om te kijken of de basis wel goed staat (dat laatste, vooral op professioneel gebied). 

Ga mee op avontuur

Dat proces wil ik met jou delen. Hoe pak ik het aan? Hoe zorg ik ervoor dat ik volgend jaar januari niet weer met een benauwd gevoel door m’n Instagram tijdlijn aan het scrollen ben? Volgend jaar wil ik zo’n post kunnen schrijven. Met alle gave dingen die ik bereikt heb dit jaar. Daar komt behalve structuur, ook een beetje zelfliefde bij kijken. Dus verwacht daar ook meer over dit jaar. Doe jij met me mee? Samen gaan we die quarterlife crisis te lijf.

Heb jij tips? Tips die mij (en andere lezers) kunnen helpen om de beste versie van zichzelf te gaan worden dit jaar? Tip om #newyearnewme ook daadwerkelijk kracht bij te zetten? Deel ze dan vooral in de comments!

Heb jij een specifiek onderwerp waar ik volgens jou aandacht aan moet besteden? Hit me up!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *