Wat ik zoal eet op een dag, vraag je? Nou, eigenlijk elke dag vrijwel hetzelfde. Waarom? Tja, dat vraag ik me ook wel eens af. Zou het luiheid zijn? Gebrek aan inspiratie? Waarschijnlijk een combinatie van beide. Daarbij probeer ik, waar mogelijk, op mijn calorie intake te letten. Aangezien summer bodies nog altijd in de winter worden gemaakt. Vandaag neem ik je dus mee in wat ik op een gemiddelde dag eet. Let wel op, wat voor mij werkt hoeft nog niet voor jou te werken. Neem alles dus (al dan niet letterlijk) met een korreltje zout 🙂

Eggcelent ontbijt – 07:30

Zoals het kopje al doet vermoeden eet ik eieren bij mijn ontbijt. Gebakken. Want gekookte eieren zijn vergif. Alleen de geur doet me al kokhalzen (lekker overdreven weer, Femke). In de winter bak ik ze iedere ochtend vers, lekker warm, lekker wholesome. Een beetje boter in de pan, eieren erin, dooier kapot (want ew, spiegelei) en aan beide kanten gebakken. Beetje zout en peper kan ook geen kwaad.

Op een avontuurlijke dag gooi ik er nog wat kipfilet op. Echter is een van mijn doelen voor 2019 om vegetariër te worden, dus dat doe ik niet te vaak. Wel probeer ik bij elke maaltijd op z’n minst een paar gram groente te eten. Vaak hou ik het bij komkommer (eet er ongeveer 1 per dag), maar wortel of iets anders makkelijks wil ook nog wel eens voorkomen.

Midmorning snack – 10:30

Smoothie recept

Zal ik je eens een geheim vertellen? Deze snack eet, ofja, drink, ik inmiddels al 2 jaar lang zo goed als elke dag. Wat het is? Mijn ultimate groene smoothie! Groen? Jazeker. Het recept in een notendop, voor ongeveer 1 liter smoothie:

  • Water + limoensap
  • 2 bananen
  • 1 cm gember
  • 1 appel
  • Handje bevroren mango
  • Handje bevroren avocado
  • 10 deelblokjes bevroren spinazie

Nu komt het moeilijke, goed opletten: gooi alles in een blender en druk op start. Enjoy!

Lunch – 14:30

Tja, lunch blijft altijd een dingetje. De laatste tijd heb ik wat weinig rust, reinheid en regelmaat in mijn leven en dat zie je terug in mijn eetpatroon. Vaak zit ik na die smoothie vrij vol en kan ik het wel even uithouden zonder eten. Een vegetarisch worstenbroodje van de Albert Heijn om de hoek is dan een simpele oplossing. Niet de gezondste keuze, maar hé, live a little.

De warme maaltijd

Hoera! Avondeten! Mijn favoriete maaltijd van de dag. Dit varieert uiteraard wel iedere avond. Maar het meest gelukkig maak je me met falafel. Serveer er wat sla, komkommer en curry (wel van Hela, hè) bij, bak een pitabroodje af en missie geslaagd. Nu is falafel maken niet mijn grootste hobby, dus meestal probeer ik mijn vriend zover te krijgen om de keuken onveilig te maken. Met het excuus “maar, jij kan dat veel beter dan ik” lukt dat vaak aardig. We gebruiken hiervoor het recept van Rens Kroes, maar dan zonder koriander. Want dat smaakt naar afwasmiddel (am I right?!).

Nou, here you go. Een dag in het leven van mijn maag. Nu ben ik benieuwd. Wat is jouw lievelingseten? Laat het weten in de comments om mij en andere lezers te inspireren! Wat let’s face it, ik kan het gebruiken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *